Telsiz Eşleştirme Nasıl Yapılır?

05-03-2024 22:43
Telsiz Eşleştirme Nasıl Yapılır?
Telsiz Eşleştirme Nasıl Yapılır?
Piyasada lisanssız telsiz olarak satılan bir çok marka ve model el telsizleri birbirleri ile iletişim sağlamamaktadır, Bunun nedeni ise kanalların farklı programlanmış olmalarındandır.

Günümüzde piyasada birçok telsiz marka ve modelleri satılmaktadır. Müşteriler aldıkları çeşitli marka telsizleri zaman zaman aynı model telsizden bile almış olsa dahi önceden satın aldığı telsizler ile görüşme sağlamayabilmektedir. Bu durumun nedeni kanal frekanslarının ve ton şifrelerinin her telsizde satıcı tarafından farklı farklı ayarlanmış olmasıdır.

Farklı yerlerden satın aldığınız telsizlerin birbiri ile iletişim kuramama sorununu Marmara iletişim, zetcom freetalk model telsizine eklettirmiş olduğu telsizden telsize özel kablosuz program veri kopyalama özelliği ile çözebilirsiniz. 

Diyelimki mağazanıza işyerinize veya kişisel kullanım amaçlı 2 adet lisanssız el telsiz aldınız fakat daha sonra ihtiyaç doğdu belki farklı bir marka model telsiz satın almak istediniz bu durumda zetcom freetalk aldığınızda bu ürün manuel olarak diğer telsizlerin kanal frekans ve şifrelerini kopyalayabilmektedir.


Kopyalama işlemi şu şekilde gerçekleşir;
Zetcom freetalk el telsizinizi elinize alınız ve telsizi 1. Kanala alın, kapalı konumda iken 2. Alt tuşa ve ptt mandalına basılı iken telsizinizi açınız. Yeşil ışık yanıp sönecektir bu durumda iken örnek telsizi de 1. Kanalda açık brakınız. Telsizler birbirinden yaklaşık 1metre uzakta tutarak örnek telsizinizin mandalına basarak tx yaparak telsizi göndermeye geçiriniz bu esnada zetcom freetalk tx yapılan telsizdeki kanal bilgilerini kopyalayacaktır. kopyalama başarılı olunca bip sesi duyulur. Her kanal için aynı işlemi zaman kaybetmeden sıralı bir şekilde gerçekleştiriniz. Böylelikle tüm kanalları kopyalamış olacaksınız.

Zetcom freetalk’ın bu özelliği ile bilgisayar yazılım ve program kablosu kullanmadan manuel olarak havadan telsizden telsize kopyalama işlemi yapılmakta ve telsiz eşleştirmesi yapılabilmektedir.
Diğer telsiz marka ve modellerde ise telsizlerin birbiri ile eşleştirmek için bilgisayar, telsiz program kablosu ve yazılım gerekmektedir. Bunu yapabilmek teknik bilgi gerektirmektedir ayrıca programlama yapılırken yasak frekansların veya polis telsizi frekanslarını, zabıta frekansları, belediye telsiz kanal frekanslarını kullanmamak gerekir. Aksi taktirde bu yasaklı frekansları telsize yüklemek ve kullanmak yasal sonuçlar doğurur.

Tüm telsiz eşleştirme ve programlama talepleriniz için şirketimizden güvenilir bir şekilde hizmet alabilirsiniz. Lütfen telsiz frekans eşleştirme, telsiz kanal eşleştirme gibi talepleriniz için teknik servis ekibimizden yardım isteyiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.